Gem de pere cu mere

de mirela0911 in Dulceata / Gem, 28 Aug 2011 | 17223 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pere
  • mere ponice
  • zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de pere cu mere:

Nu am trecut cantitati pentru ca nu am cantarit. Am avut un cos plin de pere si jumatate de cos de mere ponice (un soi de mere foarte aromat si dulce).

Se curata perele de coaja apoi se spala. Se taie in patru si se scobeste mijlocul. Se taie cubulete mici. Merele se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o oala mare, se amesteca cu aproximativ 800g zahar si se lasa de seara pana dimineata (cazul meu) ca sa lase merele zeama. 

Se pune la fiert, amestecandu-se din cand in cand sa nu se prinda de fund si eventual daca mai este necesar se adauga zahar. Inainte cu 10-15 minute de a stinge focul se adauga zeama de la o lamaie.

Se toarna gemul in borcane sterilizate, se pune capacul si se baga intre paturi la caldurica. Dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de pere cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adry88 1

29.08.2011, 10:52

excelent de buna felicitari

Rocsi 1

29.08.2011, 21:18

gemul ce imi aminteste de copilarie...un gem cu care am crescut si cu un gust grozav

Kori 1

25.09.2011, 15:30

gem de mere din gradina facea si bunica mea, vai da bun era, mai ales in clatite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni